16.1.2019

Pääruoat

Nopeat lounas pitaleivät tonnikalatäytteellä

Sillon kun mulla on oikeesti aikaa rauhassa käydä kaupassa tykkään kyllä käppäillä joka hyllyn välin ja katsella rauhassa löytyisikö sieltä jotain uutta ja kiinnostavaa kokeiltavaa. Nää Bfree merkin pita-leivät löytyivät läheisestä Cittarista gluteenittomasta hyllystä.

Leivän väliin voi laittaa millaisen setin keksii, paistaa lihaa/kalaa/kanaa/jotain vegeä tai tehdä vaikka tulisen kastikkeen. Koska itse leipä ei juuri maistu millekään kannattaa panostaa maukkaisiin täytteisiin. Mä tein väliin tällä kertaa kylmän tonnikalatäytteen (jota kannattaa kokeilla muutenkin leivän päällä) sekä lisäksi runsaasti kasviksia. Nam! Ohje neuvoo paahtaamaan leivät leivänpaahtimessa, mutta koska oma on edelleen ostoslistalla päädyin paahtamaan leivät uunissa nopeasti grillivastuksen alla.

Pitaleivät tonnikalatäytteellä

Ainekset (4 annosta)

  • Tonnikalatäyte leiville
  • 1 prk tonnikalaa
  • 1-1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl sitrunanmehua
  • 1 kpl salottisipuli
  • 6-8 kpl pienia luumutomaatteja/kirsikkatomaatteja
  • 1 ripaus suolaa ja mustapippuria

pita-leivät täytteet
1 pkt Bfree gluteenittomia pita-leipiä
1 nippu salaattia/baby leaf pinaattia
1/3 kpl kurkkua
1 kpl avokadoa
1 kpl tonnikalatäytettä

Tee näin:

  • Kaada tonnikalasta vedet pois ja sekoita täyte jogurttiin. Lisää sekaan pieneksi pilkottu sipuli sekä tomaatit. Lisää sitruunanmehu ja mausteet. Anna täytteen hetki maustua jääkaapissa ennen käyttöä.