14.6.2020

Keksit ja browniet

Avainsanat

Gluteeniton, Vegaani

Vegaanit proteiinikeksit, (GL)

Oon tähän mennessä innostunut välillä enemmän ja välillä vähemmän jostain reseptistä, mitä on tullut kokeiltua. Sitten on omalla levelillään ne reseptit, joista tulee vähintään pakkomielle, joita tulee syötyä sitten niin usein, että tavallaan jossain vaiheessa huomaa syöneensä itsensä ulos koko reseptistä, eikä siihen tulekaan sitten koskettua piiiiitkään aikaan.

Näitä tällaisia on olleet muun muassa täydellinen mysli, siemennäkkäri ja sanottakoon nyt sitten kolmantena nämä keksit. Kyllä, yhteen aikaan tein näitä niin usein, että kyllästyin jo todella…

kunnes..

Tässäpä muistin virkistykseksi sinullekin tämä resepti. Ohjettahan voi hieman varioida, aina oman mielensä mukaan. Raaksuklaahippuset mitä tällä kertaa käytin, voit korvata esimerkiksi kuivatuilla hedelmillä, tai rusinoilla. Lisätä sekaan vaikka pähkinöitä murskattuna. Ja silti ne vain toimivat.. Ja jos oikein haluaa laittaa överiksi, niin pinnallehan voi vaikka hieman valutella vielä sulanutta raakasuklaata ja strösseleitä..

Liotetut chiansiemenet tuovat koostumukseen kivaa tahmeutta sekä proteiineja ravintoarvoihin. Chiansiemenet sisältävät kuituja, kalsiumia ja magnesiumia. Ne sisältävät enemmän omega-3 rasvahappoja kuin mikään muu ruoka (21% siemenen kokonaispainosta). Proteiinia chiansiemenissä on yli 20g/100g. En voi hehkuttaa tarpeeksi, näitä on vain kokeiltava, nimittäin toimii!

Ohje ~7:lle keksille

  • 2 rkl chiansiemeniä
  • 0,5 dl vettä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 0,5 dl kookossokeria
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 0,7 dl kookosöljyä sulana (mikäli et tee vegaanisia keksejä, voit korvata tämän halutessasi myös voisulalla)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (1 dl kaakaonibsejä, pieneksi pilkottua kaakaomassaa, raakasuklaapaloja, kuivattuja hedelmiä, pähkinärouhetta tms.)

Liota chiansiemeniä vedessä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja lisää sekaan sulatettu kookosöljy sekä turvotetut chiansiemenet. Sekoita ainekset lusikalla ja lisää sekaan lopuksi halutessasi raakasuklaapalaset). Muotoile keksit lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle, yht. n 7 kpl. Jätä keksit suht paksuiksi, ne säilyttävät muotonsa uunissa paistamisen ajan. Paista 200 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 12-13 minuuttia.

Keksejä voit varioida mieltymystesi mukaan, vaihda raakasuklaapalat esimerkiksi kuivattuihin hedelmiin tai pähkinärouheeseen.