19.2.2021

Koti

Keväinen kattaus

Mulla oli tässä vastikään haastattelu ja kuvaukset Keskisuomalaiseen sekä Mediatalo Keskisuomalaisen omistamiin paikallislehtiin. Aiheena oli mistä blogi on saanut alkunsa ja mikä juttu oikeastaan on Terveelliset herkut. Halusin itse kuvauksia varten halusin tehdä jonkin kivan värikkään ja keväisen kattauksen joten tässä hieman kuvia lopputuloksesta.

Kevätkattaukseen sopivat mielestäni erinomaisesti värikkäät tulppaanit. Kukkakaupoista voi perinteisten tulppaanien lisäksi bongailla myös hieman erilaisempia lajikkeita kimpun piristykseksi.

Tässäpä muutama keino miten saat säilymään tulppaanit mahdollisimman hyvinä useamman päivän ajan: Käytä maljakossa aina puhdasta ja kylmää vettä. Vaihda vesi päivittäin ja leikkaa samalla uudet imupinnat. Jos mahdollista säilytä tulppaaneja aina yön yli hieman kylmemmässä paikassa, näin ne eivät pääse avautumaan yhtä nopeasti (meillä esimerkiksi eteinen on hieman kylmempi, joten nostan tulpaanimaljakon aina yöksi sinne)

Astioina kattauksessa on Arabian Koko sarjan valkoiset lautaset
laseina Iittalan Essence viinilasit ja juomalasit.
Maljakko: Arabia Carambola
Kankaiset lautasliinat sekä pyöreät juuttitabletit HM Home

Keväiseen kattaukseen sopivat raikkaat värit

Kankaiset lautasliinat voi pyöräyttää myös kevyelle solmulle

Kuvaaja: Marko Kauko

Jokainen pöydässä istuja on huomioitu omalla tulppaanilla

Lyhyeksi leikattuja tulppaaneja voi asetella pöydälle myös vesilaseihin

Eri muotoiset ja väriset tulppaanilajikkeet näyttävät kivalta yhdessä

Tulppaanikimpun seassa on myös pari leinikkiä ja freesian oksa